Вживання гранату або його свіжого соку може суттєво знизити рівень запальних процесів в організмі та уповільнити розмноження ракових клітин.
Корисні властивості гранату
Речовини, що містяться в гранаті, уповільнюють розмноження ракових клітин, а в деяких випадках навіть викликають їхню загибель.
Крім того, гранат, завдяки фітокомпонентам, які мають протизапальні властивості, допомагає у боротьбі з артритом та болями в суглобах. Кутушов відзначив особливу користь фрукта для серцево-судинної системи, оскільки плоди отримають 15 амінокислот, п’ять із яких незамінні. Завдяки антигрибковому та антибактеріальному ефекту гранат захищає від інфекцій та запалень у порожнині рота. А якщо випивати протягом двох тижнів по 150 мл натурального соку, то можна знизити рівень холестерину та тригліцеридів.
Варто пам’ятати, що гранатовий сік — дуже кислий продукт, і з цієї причини він категорично не підходить людям з виразкою шлунка і з підвищеною кислотністю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей