Люди з густою кров'ю можуть страждати через погане засвоєння поживних речовин. Крім того, вони ризикують через те, що їхні органи не одержують нормальну кількість кисню. Це робить людину схильною до інфарктів та інсультів.
Шкідливі продукти для людей з густою кров'ю
Людям із густою кров'ю потрібно стежити за способом життя та харчуванням. Їм слід особливо ретельно вибирати продукти навіть серед корисних. Зокрема, для них можуть виявитися небезпечними броколі, різна зелень. Їхнє вживання збільшує ризик згущення крові.
У броколі та зелені міститься велика кількість вітаміну К1, що згущує кров. Вітамін К1 або філлохінон є основним дієтичним джерелом вітаміну К, відомого своєю здатністю згущувати кров.
Філлохінон міститься в продуктах тваринного походження, печінці деяких тварин, курячому м'ясі. Але є він і в листовій зелені – петрушці, шпинаті, салаті, а також броколі.
При порушенні згортання крові треба обережно вживати продукти з вітаміном К2 – він також може впливати на згущення крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей