Тромбоутворення є наслідком підвищеного холестерину в організмі, ожиріння та шкідливих звичок.
Розвиток тромбозу
Підвищений холестерин збільшує ризик розвитку атеросклерозу, через який відбувається порушення еластичності стінок судин, тому в організмі з'являються жирові бляшки. Через деякий час до цих утворень додаються тромби.
Для того, щоб не допустити цього, лікарі рекомендують вживати не менше трьох разів по 50-100 г жирної риби (скумбрії, оселедця та інших видів), в якій міститься омега-3, необхідна для регуляції рівня холестерину та підтримання в хорошому стані судин. Крім того, допоможе зберегти еластичність стінок судин вітамін С, що міститься в ківі.
У молоді тромбоз розвивається через шкідливі звички. Так, ожиріння може стиснути судини, що призведе до порушення мікроциркуляції в організмі.
З цієї причини збільшується застій крові, особливо в нижніх кінцівках, тому у людей із зайвою вагою часто виникають набряки на ногах. Макіш порадила здати аналізи на в'язкість крові та зробити коагулограму, щоб проконтролювати появу тромбів в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу