Траплялось замічати таке, що після обіду чи вечері настрій різко падав і вам хотілось сумувати або ж кидатись на всіх підряд? Виною цьому не погода і не погані справи а їжа. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Обмежте споживання солодкої їжі
Дієтологи стверджують що загалом їжа здатна викликати вироблення ендорфінів, тим самим роблячи нас щасливими. Однак, є список продуктів, про які краще забути, якщо лиш вам не хочеться подепресувати кілька днів.
1. Чіпси. Вони містять ряд вкрай шкідливих кислот і канцероген акриламід. Ці речовини надають на наш організм украй негативний вплив - вони блокують ендорфіни.
2. Шинка. Здавалось би рідний український продукт, який особливо популярний на великодні свята, але магазинного виготовлення він містить багато консервантів, які шкодять організму.
3. Солодкі безалкогольні напої. Різкий сплеск цукру в крові після вживання таких продуктів згодом закінчується його різким падінням, що тягне за собою і падіння настрою.
4. Маргарин. Дивно, але він реально містить промислові жирні кислоти омега-6 і незважаючи на те, що вчені довгий час сперечаються про цей продукт - і чого в ньому більше користі чи шкоди, ряд тестів підтвердили, що він реально може негативно позначатися на настрої.
Детальніше про їжу, яка псує вам настрій дивіться у нашому відео:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу