Харчування відіграє дуже важливу роль у появі "поганого" холестерину в організмі, тому незайвим буде дотримуватись кількох порад, які допоможуть подолати "погани" холестерин. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Виключте з харчування трансжири
1. При вживанні «хороших» жирів (омега-3 кислот) в організмі підвищується відсоток «хорошого» холестерину.
Чудовим ефектом володіють такі продукти: масло і насіння гарбуза, масло і насіння льону, масло розторопші. Дуже хороші результати дає кунжутну олію, а ще авокадо, волоські горіхи і масло з них, кедрові горіхи, мигдаль і фундук. Риб'ячий жир в капсулах чудово підвищує рівень «хорошого» холестерину.
2. Виключаючи з харчування трансжири і зменшуючи кількість тваринного жиру, ми тим самим знижуємо рівень «поганого» холестерину в крові.
Для цього необхідно обмежити вживання червоного м'яса до двох разів на тиждень, а також кількість молочних продуктів з високим відсотком жирності. А ще виключити з раціону тверді сири, випічку на основі маргарину, майонез, плавлений сир, ковбаси, сосиски. Ця група продуктів перебуває під дуже жорстким забороною.
3. Клітковина допомагає виводити «поганий» холестерин. Яблука, гарбуз і груші містять велику кількість пектину. Бажано ввести в раціон такі продукти, як білокачанна капуста, гарбуз, буряк, морква.
4. У всій групі ягід, особливо темнихсортов, теж дуже багато розчинної клітковини - пектину. Він дуже добре «працює» щодо сорбції виведення «поганого» холестерину.
5. Зелень повинна бути в раціоні постійно. Щодня потрібно з'їдати по 1-2 пучка петрушки, кропу або базиліка. Вже через 3 місяці видно перші результати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?