Подагра — це артритний стан, викликаний відкладенням кристалів, які складаються з урату мононатрію, а також супроводжується сильними нападами болю і запалення, що повторюються.
Відмова від цукру при подагрі
Одним з основних факторів ризику подагри є гіперурикемія, або високий рівень сечової кислоти у крові. Сечова кислота є кінцевим продуктом розпаду пурину, а пурини отримують переважно з червоного м’яса.
Солодощі теж під забороною, адже вони провокують розвиток ожиріння, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань. Однак особливо небезпечна при подагрі фруктоза.
Фруктоза, що міститься в яблуках, грушах та інших фруктах, є натуральним цукром. При її розщепленні до організму надходять пурини, які сприяють утворенню сечової кислоти. Тому медики радять хворим, які страждають на подагру, обмежити кількість натуральних фруктових соків. А згідно з дослідженнями вчених у 2010 році, ризик подагри у жінок, які щодня п’ють апельсиновий сік, на 41% вищий, ніж у тих, хто споживає його рідко. Тому медики наполегливо радять таким пацієнтам відмовитися не тільки від продуктів, що містять цукор, але також і натуральних соків, і меду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?