Весна та літо для алергіків - це найгірша пора. Що робити, аби трохи полегшити свій стан?
1. У період цвітіння слід знижувати продукти багаті на гістамін: пшениця, коров'яче молоко, волоський горіх, арахіс, болгарський перець, квашена капуста, томати, квасоля, апельсин, лайм, банани, ананас, полуниця, шоколад, водорості, курячі яйця, сири і ковбаси, копченість, риба, екзотичні морепродукти, соєвий соус, алкогольні напої.
2. Якщо ви знаєте, що в певний період у вас починається алергія, можна заздалегідь розпочати прийом препаратів, що попереджають надмірне вивільнення гістаміну з гладких клітин, їх можна застосовувати тривалим курсом.
3. Алерген-специфічна імунотерапія (АСІТ) - можна сказати, що це вакцинація від алергії. Підбирається терапія індивідуально залежно від виявлених алергенів. Дана терапія ефективна і полегшує симптоми в сезон алергії, а іноді й зовсім симптоми не виявляються.
4. Роль гістаміну захисна, організм його виділяє, щоб захистити наш організм від чужорідного. Тому часто паразитарні інвазії є причиною розвитку алергічних реакцій. За наявності алергії у вас слід пройти обстеження на паразитоз, ймовірність його висока, якщо алергічні реакції розвинулися вже в дорослому віці.
5. На нормальну функцію імунних клітин, їхню стабілізацію впливають вітаміни D, Е, цинк, магній. Тому слід заповнювати дефіцит цих нутрієнтів.
А у вас є алергія?