Американські вчені знайшли в кавових зернах речовини, які понижують кількість глюкози в крові.
Кавові зерна захистять від діабету
Проаналізувавши численні дослідження на тему впливу кави на здоров'я людини, вчені дійшли висновку, що любителі цього ароматного напою рідше страждали від наслідків діабету, ніж інші люди.
Вивчивши хімічний склад кави, вони з'ясували, що вся справа в хлорогеновій кислоті, яка містяться також у деяких фруктах і овочах. Однак у кави кількість цих кислот незначна, тому що більша їх частина розпадається при обсмажуванні кавових зерен.
Тоді фахівці припустили, що в зелених кавових зернах більше хлорогенової кислоти. І мали рацію! 22-тижневий експеримент за участю хворих на діабет показав, що вживання екстракту зелених кавових зерен знижує вагу діабетиків в середньому на 10% і рівень цукру в їх крові на 22-30%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?