Нам знадобиться 30 -- 40 великих суцвiть бузини. Їх заливають холодним сиропом i настоюють iз кислотою у теплому мiсцi. Замiсть кислоти використовують лимон iз цедрою чи без неї або всипають ложку лимонної кислоти.
Для приготування сиропу треба 0,5 лiтра води, в якiй розчиняємо кiлограм цукру, та кладемо 7 -- 8 немитих родзинок. Через два-три днi екстракт зливаємо у пляшку чи сулiю, закорковуємо та надягаємо на неї повiтряну кульку чи гумову рукавичку. В одному з пальцiв проколюємо отвiр, щоб вiдходили гази.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: -Чим харчується Кім Кардашьян?Або ж можна встромити в корок трубочку й опустити її у ємнiсть з водою. Кiнець шумування визначають за тим, що вуглекислий газ припиняє видiлятися. Тодi вино зливають вiд осаду. При потребi -- до вина додають цукор або ж кислоту. Посуд із вином закривають i зберiгають у прохолодному темному мiсцi.
А ще можна приготувати чай з квiтiв бузини з медом. Такий напiй дуже помiчний при грипi, застудi, запаленнi легень, сильному болю у животi, застосовується як сечогiнний засiб. Для приготування чаю потрiбно взяти чайну ложку сухої сировини, залити склянкою окропу, настояти 10 -- 15 хвилин. Пити по 150 -- 200 мiлiлiтрiв чотири рази на день.
Джерело:
expres.ua