Вівсяний кисіль відновить імунітет, вилікує шлунок і печінку
08:00, 05 Чер 2021 · Категорія: Рецепти, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я · Переглядів 18832 ·
Його створив лікар-вірусолог, взявши за основу старовинний рецепт і допрацювавши його
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Не було б щастя
Як розповідав лікар-вірусолог Володимир Ізотов, він придумав його не від хорошого життя. Був такий період, коли він перехворів практично всіма хворобами, в результаті чого у нього порушився обмін речовин. Ліки не допомагали. Тоді він згадав, що ще за старих часів готували вівсяний кисіль для лікування селезінки. І називали його жовтяницею. Доктор Ізотов взяв за основу старовинний рецепт, доповнив його сучасними знаннями. Потім відчув його властивості на собі. І залишився дуже задоволений, більш того, запатентував свій винахід в 1992 році.
Робимо заготовку
Найголовніше в цьому рецепті, що напій готується з найпростіших продуктів .
Візьміть трилітрову банку, геркулес або роздроблену вівсяну крупу. Насипте її в ємність, щоб вона покрила її на третину або до половини. Залити суху суміш доверху холодною кип'яченою водою. Туди ж додати маленький шматочок житнього хліба або замінити його половиною склянки кефіру.
Суміш обов'язково повинна забродити, тому поставте її в тепле місце на дві доби. Ємність накрийте марлею.
Також вам знадобиться п'ятилітрова емальована каструля. У неї ви процідіть перебродилу суміш. Те, що залишиться на дні сита або друшлякя, промийте кілька разів холодною кип'яченою водою, і теж відправляйте в каструлю.
Тепер дайте майбутньому киселю настоятися 12-16 годин. Коли пройде термін, ви побачите, що в каструлі утворилося два шари: верхній - рідкий і нижній - щільний осад. Рідину потрібно злити, але так, щоб не збовтати щільний осад.
Осад помістіть в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник. Це ваша заготівля майбутнього киселю.
Переходимо до киселю
Десять столових ложок концентрату розмішати у двох склянках води і поставити на вогонь. Варіть на малому вогні, інтенсивно помішуючи. Коли він закипить, варіть ще хвилин п'ять. Цього часу достатньо, щоб вийшов кисіль. І ще: в кінці варіння, суміш посоліть за смаком і додайте шматочок вершкового масла. Можна їсти так, але смачніше з молоком або вершками. Їжте вівсяний кисіль щодня, бажано вранці.
Вівсяний кисіль володіє широким спектром лікувальних властивостей: налагоджує обмінний процес в організмі, здатний усунути наслідки інфаркту міокарда, хвороби шлунка, печінки, підшлункової залози, діабету.
Як розповідав лікар-вірусолог Володимир Ізотов, він придумав його не від хорошого життя. Був такий період, коли він перехворів практично всіма хворобами, в результаті чого у нього порушився обмін речовин. Ліки не допомагали. Тоді він згадав, що ще за старих часів готували вівсяний кисіль для лікування селезінки. І називали його жовтяницею. Доктор Ізотов взяв за основу старовинний рецепт, доповнив його сучасними знаннями. Потім відчув його властивості на собі. І залишився дуже задоволений, більш того, запатентував свій винахід в 1992 році.
Робимо заготовку
Найголовніше в цьому рецепті, що напій готується з найпростіших продуктів .
Візьміть трилітрову банку, геркулес або роздроблену вівсяну крупу. Насипте її в ємність, щоб вона покрила її на третину або до половини. Залити суху суміш доверху холодною кип'яченою водою. Туди ж додати маленький шматочок житнього хліба або замінити його половиною склянки кефіру.
Суміш обов'язково повинна забродити, тому поставте її в тепле місце на дві доби. Ємність накрийте марлею.
Також вам знадобиться п'ятилітрова емальована каструля. У неї ви процідіть перебродилу суміш. Те, що залишиться на дні сита або друшлякя, промийте кілька разів холодною кип'яченою водою, і теж відправляйте в каструлю.
Тепер дайте майбутньому киселю настоятися 12-16 годин. Коли пройде термін, ви побачите, що в каструлі утворилося два шари: верхній - рідкий і нижній - щільний осад. Рідину потрібно злити, але так, щоб не збовтати щільний осад.
Осад помістіть в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник. Це ваша заготівля майбутнього киселю.
Переходимо до киселю
Десять столових ложок концентрату розмішати у двох склянках води і поставити на вогонь. Варіть на малому вогні, інтенсивно помішуючи. Коли він закипить, варіть ще хвилин п'ять. Цього часу достатньо, щоб вийшов кисіль. І ще: в кінці варіння, суміш посоліть за смаком і додайте шматочок вершкового масла. Можна їсти так, але смачніше з молоком або вершками. Їжте вівсяний кисіль щодня, бажано вранці.
Вівсяний кисіль володіє широким спектром лікувальних властивостей: налагоджує обмінний процес в організмі, здатний усунути наслідки інфаркту міокарда, хвороби шлунка, печінки, підшлункової залози, діабету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: