Цей напій надзвичайно корисний, але його потрібно правильно приготувати.
Імбирний чай
Імбир, як найкраща пряність від усіх хвороб, відомий в Індії вже понад 2000 років. Особливо знаменитий він завдяки своїм властивостям позбавляти застуди. Якщо регулярно пити імбирний чай, то взагалі не захворієш навіть під час епідемії, що зараз особливо актуально. Але якщо вам довелося простудитися, то потрібно випивати протягом дня 3-4 чашки - і одужання гарантовано.
Беремо свіжий корінь імбиру – для 1 чашки чаю потрібно приблизно 1,5 см кореня – очищаємо його та подрібнюємо на дрібній тертці. Опускаємо його в 300 мл окропу, додаємо дрібку кориці і дрібку кореня солодки (продається в будь-якій аптеці) і варимо на дуже маленькому вогні 10 хв. Завдяки цьому чаю виходить солодкий і цукор додавати вже не потрібно.
Замість кореня можна використовувати сухий мелений імбир, але брати його потрібно в меншій кількості, оскільки він більш гострий. У готовий напій можна також додати скибочку лимона.