Рецепт смачних гарбузових кексів
17:00, 04 Тра 2022 · Категорія: Рецепти · Переглядів 5281 ·

Гарбузові кекси
![]() |
Інгредієнти:
- м’якуш гарбуза (250 г);
- борошно пшеничне (300 г);
- вершкове масло (150 г);
- цукор (170 г);
- яйця (2 шт.);
- молоко (60 мл);
- ванільний цукор (2 ч. л.);
- розпушувач (2 ч. л.);
- апельсини (2 шт.);
- сода (½ ч. л.);
- дірбка солі;
- морозиво (200 г)
- гарбузове насіння (за бажанням);
- гілочка м'яти.
Приготування:
Запікаємо м’якуш гарбуза в духовці протягом години за температури 200 °C. Нарізаємо шматочками, подрібнюємо в блендері до стану пюре.
У глибокій посудині перемішуємо до однорідності гарбузове пюре та яйця. Розтоплюємо та охолоджуємо вершкове масло. Додаємо до гарбузового пюре разом із молоком.
В окрему миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, звичайний та ванільний цукор, сіль, соду, а також цедру двох апельсинів. Вливаємо рідку гарбузово-молочну суміш. Ретельно перемішуємо.
Заповнюємо тістом формочки для випікання. За бажанням викладаємо зверху очищене гарбузове насіння або шматочки гарбуза.
Розігріваємо духовку до 190 °C, ставимо кекси випікатися протягом 20 хвилин. Дістаємо випічку з духовки, даємо охолонути.
Витягаємо гарбузові кекси від формочок, ставимо в широкі креманки. Прикрашаємо кулькою морозива та гілочкою м’яти.
- м’якуш гарбуза (250 г);
- борошно пшеничне (300 г);
- вершкове масло (150 г);
- цукор (170 г);
- яйця (2 шт.);
- молоко (60 мл);
- ванільний цукор (2 ч. л.);
- розпушувач (2 ч. л.);
- апельсини (2 шт.);
- сода (½ ч. л.);
- дірбка солі;
- морозиво (200 г)
- гарбузове насіння (за бажанням);
- гілочка м'яти.
Приготування:
Запікаємо м’якуш гарбуза в духовці протягом години за температури 200 °C. Нарізаємо шматочками, подрібнюємо в блендері до стану пюре.
У глибокій посудині перемішуємо до однорідності гарбузове пюре та яйця. Розтоплюємо та охолоджуємо вершкове масло. Додаємо до гарбузового пюре разом із молоком.
В окрему миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, звичайний та ванільний цукор, сіль, соду, а також цедру двох апельсинів. Вливаємо рідку гарбузово-молочну суміш. Ретельно перемішуємо.
Заповнюємо тістом формочки для випікання. За бажанням викладаємо зверху очищене гарбузове насіння або шматочки гарбуза.
Розігріваємо духовку до 190 °C, ставимо кекси випікатися протягом 20 хвилин. Дістаємо випічку з духовки, даємо охолонути.
Витягаємо гарбузові кекси від формочок, ставимо в широкі креманки. Прикрашаємо кулькою морозива та гілочкою м’яти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: