Приготувати торт можна і без використання борошна. Солодкий рецепт підготували автори "Країни здоров'я".
Торт без борошна
Інгредієнти:
Коржі:
- 10 білків; - 250 г цукрової пудри; - 400 г волоських горіхів; - 25 гр крохмалю.
Крем:
- 10 жовтків; - 160 г цукрової пудри; - 2 ст. л. какао; - 100 мл молока; - 200 г вершкового масла; - 30 мл рому або коньяку.
Приготування:
Білки (максимально свіжі) змішуємо з цукровою пудрою і зіб’ємо міксером до стійких піків. Акуратно введемо лопаткою крохмаль, перемішуючи в одному напрямку.
Обережно порціями введемо у білкову масу смажені горіхи. Радимо горіхи для торта не подрібнювати, так корж буде красивішим. Смак королівського торту буде приємнішим, якщо горіхи злегка підсушити на сухій сковороді.
На широке плоске деко, застелене пергаментом, викладаємо тісто і обережно розрівняємо лопаткою рівномірним шаром. Випікаємо у розігрітій духовці до 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність коржа побачимо за приємним карамельним кольором.
Готовий корж потрібно відокремлювати від пергаменту лопаткою майже відразу після випічки, поки він гарячий. Розрізаємо корж для королівського торта на 2-3 частини.
Вершкове масло викладаємо з холодильника для розм’якшення.
Збиваємо жовтки з цукровою пудрою, потім обережно вливаємо до них молоко і перемішуємо. На водяній бані при постійному помішуванні доводимо до закипання, але не варимо. Даємо суміші охолонути.
В остиглий крем додаємо вершкове масло, какао-порошок – бажано через сито, щоб не було грудок, і коньяк. Суміш збиваємо міксером та отримуємо смачний густий крем.
Промазуємо кремом кожен шар коржа.
Поверхню торта зверху змащуємо кремом і посипаємо крихтами, що залишилися після нарізки коржа. Прикрашаємо торт горіхами, тертим шоколадом, білою кокосовою стружкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу