Урізноманітнити щоденний раціон можна салатом з ріпи та капусти.
Салат з ріпи та капусти
Інгредієнти:
ріпа – 1 шт.; капуста білокачанна (цілісне листя від невеликого качана) — 5 шт.; морква (у мене 2 дрібні) — 1 шт.; ягода (будь-яка) — 1 жменя; перець чорний свіжомелений — 0,25 ч.л.; олія соняшникова (у мене нерафінована, будь-яка олія, яку ви любите) — 1 ст.л.; мед — 1 ст.; сіль – 0,25 ч.л.
Як готувати?
Знімаємо з качана капусти 5 штук цілісного листя, вирізаємо в них товсті прожилки, укладаємо, а потім скручуємо в рулончик. Нарізаємо приблизно товщиною 1 мм тонкою «локшиною».
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Якщо такої немає, то натріть на звичайній терці середнього розміру.
Ріпу нарізаємо тонкими пластинами. Всі овочі поміщаємо в великий салатник, де зручно буде перемішувати і заправляти салат.
Овочі присолюємо трохи і руками мені зовсім трохи. Заправляємо медом рідкою та соняшниковою нерафінованою олією, посолимо, якщо здалося не солоно.Олію можна взяти будь-яку, вами улюблену.
Перемішуємо та додаємо будь-яку ягоду за бажанням. Це може бути різна смородина, брусниця або чорниця. Знову акуратно з’єднуємо. Салат готовий.
За бажанням можна поперчити будь-яким улюбленим перцем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу