Страва, яку має спробувати приготувати кожна господиня.
Приготування долми
Інгредієнти:
- м’ясо (яловичина) – 600 г - цибуля ріпчаста – 2 шт. - рис – 100 г - зелень - кріп - петрушка - кінза - перець чорний мелений - сіль - хмелі-сунелі - вода ~ 200 мл - виноградне листя – 400-500 г
Як готувати?
Насамперед потрібно відварити рис до напівготовності.
Поки вариться рис, займемося листям винограду. Мариноване листя потрібно просто розвернути і облити холодною водою, щоб пішла зайва сіль.
Тепер начинка.У яловичину додаємо цибулю, рис, кріп, кінзу, петрушку, сіль, перець чорний, хмелі-сунелі та приправу для м’яса. Все ретельно вимішуємо.
Щоб фарш був соковитішим і не таким щільним, додаємо холодну воду і все вимішуємо. Приступаємо до збирання. Для початку на дно каструлі кладемо пару листочків винограду і починаємо загортати долму.
У виноградних листочків є 2 сторони глянсова та матова, м’ясо будемо класти на матову.Загортаємо долму.
Коли все готово, заливаємо рулетики водою і додаємо трохи солі. Відправляємо на плиту на 30-40 хвилин до готовності.
Долма з виноградного листя готова!
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу