гриби білі – 500 г (свіжі) або 150 г (сушені); морква -1 шт.; лист лавровий - 3 шт.; перець чорний мелений; цибуля - 2-3 шт.; масло вершкове 100 г; сметана (або вершки) -200 р.; борошно - 2-3 ст. ложки; вода – 3-4 л.
Спосіб приготування:
Свіжі гриби моїм, чистимо та дрібно нарізаємо. Заливаємо водою, додаємо сіль та відварюємо протягом години. Якщо гриби сушені, перед варінням слід потримати у воді 15 хвилин.
Моркву тремо на дрібній тертці і закидаємо одразу в бульйон. Коли морква звариться, додаємо лавровий лист та чорний перець.
Цибулю нарізаємо кубиками, відправляємо на сковороду з вершковим маслом. Пасуємо до золотистого відтінку, додаємо перець. Викладаємо готову цибулю в окрему тарілку.
У сковороду викладаємо шматок вершкового масла, розтоплюємо. У розтоплену олію висипаємо мук і заварюємо на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Додаємо сметану. Перемішуємо та тримаємо на вогні ще хвилинку.
В отриману суміш поступово по одному черпаку додаємо грибний бульйон і перемішуємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу