Рекомендуємо приготувати мандариновий десерт на святкування Нового року.
Мандариновий маскарпоне
Інгредієнти:
500 г мандаринів; 250 г маскарпоне; 100 г цукру; 200 мл вершків (35% жирності); 1 ч. ложка ванільного цукру; 150 г печива (наприклад, шматки печива "Савоярді"); пів склянки апельсинового соку; лимонна цедра для прикраси.
Приготування:
Очистіть мандарини від шкірки та розділіть на дольки. У великій мисці змішайте маскарпоне, цукор та ванільний цукор. Добре перемішайте.
У іншій мисці збийте вершки до утворення м'яких піків. Поступово додавайте збиті вершки до суміші маскарпоне та цукру. Ретельно перемішайте.
Замочіть шматки печива в апельсиновому соці і викладіть їх на дно склянок або форм для десертів.
На печиво викладіть шар маскарпоне. Покладіть декілька дольок мандаринів на верх, рівномірно розподіляючи.
Повторіть шари печива, маскарпоне і мандаринів, завершуючи верхній шар маскарпоне.
Зверху можна прикрасити цедрою лимона та додатковими дольками мандаринів.
Поставте десерт в холодильник на протязі 3-4 годин або до повного охолодження.