Вчені з Гуелфского університету провели перше дослідження, присвячене ролі кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози в коктейлях і його впливу на споживання алкоголю.
Кукурудзяний сироп та алкоголізм
Використовуючи щурів, самостійно контролюючих споживання рідини, вчені досліджували споживання алкоголю в різних пропорціях змішаного з кукурудзяним сиропом, що містить 25% фруктози (HFCS). Смакову привабливість вимірювали, спостерігаючи за поведінкою. Щури, які отримували алкоголь, зазвичай демонструють ознаки відрази на мордочці.
"Більшість щурів добровільно не п'ють алкоголь. Коли ми додали HFCS, споживання різко зросло", - розповідає професор психології Франческо Лері.
Напої, що містять 10 відсотків алкоголю і 25 відсотків кукурудзяного сиропу, спонукали деяких щурів випивати еквівалент людських 4,5 порцій пива за півгодини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей