Інсульт виникає в результаті погіршення кровопостачання головного мозку, що відбувається при порушенні прохідності або цілісності артерій, які живлять мозок. Цей стан може призвести до серйозних наслідків для всіх систем організму, у тому числі до смерті
Ризик інсульту подвоюється при дефіциті вітаміну D, стверджують вчені
Вчені вважають, що дефіцит вітаміну D може подвоїти ризик інсульту. Такими даними поділилися дослідники зі Школи медицини Джонса Хопкінса (Johns Hopkins Medicine).
Також дефіцит вітаміну D має загальний негативний вплив на серцево-судинну систему. "Разюча кількість досліджень вказує на дефіцит вітаміну D як на фактор ризику серцевих нападів, застійної серцевої недостатності, захворювань периферичних артерій і станів, пов'язаних з серцево-судинними захворюваннями, таких як високий кров'яний тиск і діабет", - йдеться на сайті Школи медицини Джонса Хопкінса .
Як уникнути дефіциту вітаміну D
За словами кардіолога, доктора медицини, доцента кафедри Медичного факультету Університету Джонса Хопкінса Еріна Мічоса , щоб підтримувати хороший рівень вітаміну D, важливо вживати в їжу лосося і тунця, а також молочні продукти. Крім цього, потрібно якомога частіше перебувати на сонці – у літні місяці достатньо 10-15 хвилин щодня.
Крім того, можна приймати добавки вітаміну D, проте перед цим важливо проконсультуватися з лікарем та здати необхідні аналізи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей