Щоб захистити організм від серцево-судинних захворювань потрібно вживати більше продуктів, які містять білок. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я".
Продукти, які містять білок
Вчені з Нідерландів з'ясували, що пацієнтам із серцевою недостатністю потрібно їсти якомога більше продуктів, що містять в своєму складі білок.
У випробуваннях задіяли понад дві тисячі людей. У всіх добровольців спостерігалася серцева недостатність. Середній вік учасників дослідження становив 68 років. Протягом двох років фахівці спостерігали за випробовуваними. А рівень білка визначали за складом сечі.
З'ясувалося, що серед тих, хто дотримувався дієти з невеликою кількістю білка (тобто менше 40 грамів щодня), випадки летального результату склали 31%. Ті, хто їв більше 70 грамів білка, скорочував ризик смерті від серцевої недостатності на 18%. А ось без білка у людей в похилому віці і з проблемами з нирками ризик смерті збільшувався на 46%.
У зв'язку з цим людям рекомендують підвищити норму білка. Кожен день потрібно з'їдати від 1,5 до 2 грамів на кожен кілограм тіла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей