Рукола - "невдаха" сімейства хрестоцвітних. Ніхто не знає її потенціалу, поки не спробує. Її переваги для здоров'я включають втрату ваги, зниження ризику раку, здоров'я кісток і поліпшення зору. Ця рослина має антиоксидантні властивості, а також корисна для шкіри. Вона допомагає навіть в зміцненні мозку, поліпшення метаболічних функцій, засвоєнні мінералів і зміцненні імунної системи
Про унікальні якості руколи розповіли лікарі
Рукола - це листова зелена рослина, яку часто використовують в салатах. З мінералів містить кальцій, калій, фосфор, магній і натрій. Вона має високий рівень вітаміну C і фолієвої кислоти, жиророзчинних вітамінів A, E і K (але не D) і невелику кількість вітамінів B.
У порівнянні з іншою листовою зеленню, рукола містить мало оксалатів, які представляють собою хімічні речовини, що перешкоджають всмоктуванню мінералів в організм. В цілому, рукола - це низькокалорійна їжа, багата поживними речовинами.
Антиоксиданти в руколою підтримують здоровий баланс ферментативних реакцій в клітинах, активно виявляючи і знищуючи викликаючі хвороби вільні радикали, які можуть атакувати вашу імунну систему. Це допомагає підвищити рівень імунітету в організмі.
Рукола багата на вітамін К, який корисний для кісток. Дослідження 2003 року, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, підтверджує, що вітамін К грає вирішальну роль в зміцненні здоров'я кісток і їх формуванні. Збільшення споживання вітаміну К може допомогти уповільнити поступову деградацію нервових шляхів через вік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей