Пломбір, щербет чи фруктовий лід: вибираємо морозиво з дієтологом
23:00, 08 Лип 2021 · Категорія: Харчування, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я, Схуднення · Переглядів 1188 ·
Морозиво - не такий аж дієтичний продукт, проте і його можна їсти без особливого ризику набрати зайві кілограми
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Морозиво, на відміну від плитки шоколаду, можна розламати на часточки. З ним такі фокуси не проходять. Воно легко може вам забезпечити пару зайвих кілограмів - це один з головних недоліків солодощів.
Але не все так страшно, якщо дотримуватися рекомендацій експертів. Про те, як ласувати морозивом і не набирати вагу, поділилася дієтолог і фахівець з корекції ваги Ірина Трушкіна.
Молочна класика
Класичне морозиво - жирний продукт, але зате приготований без хімікатів. У складі однієї порції від 12 до 20 г жиру. Відповідно до рецептури ванільного пломбіру, в ньому міститься вершкове масло, відсутні барвники та хімікати. Виробники солодощів дотримуючись вимог ГОСТ, не замінять вершкове масло на дешеві рослинні аналоги - інакше пропаде знайомий з дитинства смак. Та й колір морозива буде далеко не звичного білого відтінку. Тому класичне морозиво з відміткою «ГОСТ» можна сміливо купувати, якщо, звичайно, не боїтеся поправитися.
Більш легким варіантом класичного морозива може бути насолода, приготовлена своїми руками. Купіть стаканчик низькокалорійного йогурту (125 -200 г) і покладіть в нього 50 г улюблених ягід, перемішайте все в блендері і залиште вміст на 5 годин в морозильній камері. Одна порція такого десерту містить приблизно 68-100 ккал.
Фруктовий лід і щербет
Щербет, як відомо, виготовлений з фруктового соку і смакових добавок. Жиру в ньому практично немає - всього 1-2 г на 100 г продукту, завдяки цьому в стандартній порції в 80 г не більше 150 ккал. Саме тому багато хто віддає перевагу пломбіру щербет. До того ж його повітряна консистенція робить смак ніжним.
А ось фруктового льоду адепти дієт остерігаються. І правильно роблять, адже по своїй живильній цінності він нагадує склянку газованого напою. У його складі так само, як і в щербеті, практично не доступні жири, зате міститься цукор, вода, фруктові соки і приблизно 10 г легких вуглеводів. Калорії таких ласощів при малорухливому способі життя відкладаються в боках, попередила дієтолог.
Відерко дієтичного смаколика
Той, хто стежить за своїм харчуванням, напевно помічав в супермаркетах дієтичне морозиво в відерці. Його відмінними рисами є невелика кількість жиру та висока ціна.
Морозиво із замінниками цукру призначене для людей із діабетом. Солодкість йому надають такі компоненти, як сорбіт і аспартам. У його складі від 100 до 140 ккал на 100 г. Однак дієтолог рекомендувала не зловживати таким морозивом. Справа в тому, що сорбіт в дозі більше 15-20 г на добу викликає розлад шлунка. І якщо врахувати, що в 100 г дієтичного відерця близько 10-13 г сорбіту, то перевищити денну норму цукрозамінника можна за дві секунди.
Але не все так страшно, якщо дотримуватися рекомендацій експертів. Про те, як ласувати морозивом і не набирати вагу, поділилася дієтолог і фахівець з корекції ваги Ірина Трушкіна.
Молочна класика
Класичне морозиво - жирний продукт, але зате приготований без хімікатів. У складі однієї порції від 12 до 20 г жиру. Відповідно до рецептури ванільного пломбіру, в ньому міститься вершкове масло, відсутні барвники та хімікати. Виробники солодощів дотримуючись вимог ГОСТ, не замінять вершкове масло на дешеві рослинні аналоги - інакше пропаде знайомий з дитинства смак. Та й колір морозива буде далеко не звичного білого відтінку. Тому класичне морозиво з відміткою «ГОСТ» можна сміливо купувати, якщо, звичайно, не боїтеся поправитися.
Більш легким варіантом класичного морозива може бути насолода, приготовлена своїми руками. Купіть стаканчик низькокалорійного йогурту (125 -200 г) і покладіть в нього 50 г улюблених ягід, перемішайте все в блендері і залиште вміст на 5 годин в морозильній камері. Одна порція такого десерту містить приблизно 68-100 ккал.
Фруктовий лід і щербет
Щербет, як відомо, виготовлений з фруктового соку і смакових добавок. Жиру в ньому практично немає - всього 1-2 г на 100 г продукту, завдяки цьому в стандартній порції в 80 г не більше 150 ккал. Саме тому багато хто віддає перевагу пломбіру щербет. До того ж його повітряна консистенція робить смак ніжним.
А ось фруктового льоду адепти дієт остерігаються. І правильно роблять, адже по своїй живильній цінності він нагадує склянку газованого напою. У його складі так само, як і в щербеті, практично не доступні жири, зате міститься цукор, вода, фруктові соки і приблизно 10 г легких вуглеводів. Калорії таких ласощів при малорухливому способі життя відкладаються в боках, попередила дієтолог.
Відерко дієтичного смаколика
Той, хто стежить за своїм харчуванням, напевно помічав в супермаркетах дієтичне морозиво в відерці. Його відмінними рисами є невелика кількість жиру та висока ціна.
Морозиво із замінниками цукру призначене для людей із діабетом. Солодкість йому надають такі компоненти, як сорбіт і аспартам. У його складі від 100 до 140 ккал на 100 г. Однак дієтолог рекомендувала не зловживати таким морозивом. Справа в тому, що сорбіт в дозі більше 15-20 г на добу викликає розлад шлунка. І якщо врахувати, що в 100 г дієтичного відерця близько 10-13 г сорбіту, то перевищити денну норму цукрозамінника можна за дві секунди.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: