Збагачені важливим елементом, вони допоможуть знизити вагу
Лікарі назвали вісім «залізних» продуктів
Лікар і фахівець зі зниження ваги Павло Ісанбаєв порадив вживати продукти, багаті залізом. Фахівець також розповів, з чим слід поєднувати такі інгредієнти.
На думку лікаря, існує вісім продуктів з найвищим вмістом заліза. Серед них м'ясо, яйця, а також субпродукти - зокрема, печінка і кров'яні ковбаски. При цьому залізо в м'ясі фахівець назвав найбільш біодоступним, оскільки організм засвоює його легше.
Крім м'яса це також бобові, шпинат, гречана, ячмінна і вівсяна крупи. Однак бобові та крупи, також як горіхи і кава, перешкоджають засвоєнню заліза.
Тому, при бажанні з'їсти м'ясо з гречкою, крупу слід заздалегідь замочити перед варінням, щоб організму стало легше отримати корисну речовину.
- Не менш важливо для здоров'я шлунково-кишкового тракту і стан тіла в цілому: будь-які вогнища запалення в організмі, починаючи з карієсу і закінчуючи новоутвореннями, підвищують витрата заліза. Тому його запаси регулярно виснажуються. І якщо у людини дефіцит заліза при її адекватному харчуванні (або навіть медикаментозному заповненні), то є сенс проводити консультації з лікарем і комплексно перевірити організм, - уклав Ісанбаєв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей