Вітамін С в період сезонних захворювань має виняткове значення для нашого організму
Вітамін С - головний захисник нашого імунітету в періоди сезонних захворювань і загострення ситуації з коронавірусною інфекцією. Секрет цього вітаміну полягає в аскорбіновій кислоті, яка робить судини еластичнішими, забезпечує стійкість до стресу і стабілізує процес кровотворення, саме тому важливо додавати в раціон продукти, багаті цим корисним компонентом. Про те, в якій кількості вітаміну С потребує кожна здорова людина, розповіла лікар-дієтолог Тетяна Зальотова.
Джерело вітамінів
Лимони, апельсини, мандарини, грейпфрути - доступні фрукти. Їх прийнято їсти цілий рік як для профілактики застуди, так і для різноманітності вітамінів. Але особливо організм потребує їх восени, з появою вірусів і простуд. Захистити організм і зміцнити імунну систему можна при дотриманні добової дози вітаміну С.
Спеціаліст повідомила, що щоденна норма становить 90 міліграмів. Щоб заповнити недолік цього вітаміну, необхідно споживати з кожним прийомом їжі не менше 400 г цитрусових фруктів і овочів, які, до слова, є відмінним профілактичним засобом багатьох сезонних захворювань. Дієтолог також зазначила: тим, хто щодня їсть багаті різними вітамінами продукти, швидше за все, нічого не загрожує, тим більше нестача вітаміну С.
Усуваємо дефіцит
Але якщо ви все ж застудилися або захворіли, вам просто необхідно заповнювати дефіцит цієї речовини, що сприяє зміцненню здоров'я. Але в яких кількостях - питання індивідуальне, зазначила Тетяна Зальотова, оскільки в деяких випадках потреба у вітаміні може зрости аж в десятки разів. Щоб знати точно, вам необхідно проконсультуватися з лікарем, який допоможе визначити потрібну кількість вітаміну і порекомендує медикаменти.
Варто відзначити, що при великому дефіциті досить важко набрати відповідну дозу. Вам доведеться або сильно збільшувати кількість їжі, або приймати препарати, які можуть бути призначені тільки лікарем, підсумувала спеціаліст.