У літні місяці організм людини отримує достатню кількість вітаміну D за рахунок дії сонячного світла. Однак в осінньо-зимовий період необхідно "добувати" вітамін із продуктів харчування
Продукт для сніданку, що містить вітамін D, назвали вчені
За даними вчених, популярний продукт для сніданку є одним з небагатьох природних джерел, багатих на вітамін D. Мова йде про яйця.
Зазначається, що вони містять як вітамін D3, так і 25-гідроксивітамін D3. Останній особливо корисний, оскільки він забезпечує вп'ятеро більшу відносну біологічну активність вітаміну D.
За словами дієтолога Шерон Натолі з Food and Nutrition Australia, для запобігання дефіциту вітаміну D краще дотримуватися добре збалансованої дієти з великою кількістю овочів, достатньою кількістю фруктів, цільнозернових, молочних продуктів або альтернатив, корисних жирів та продуктів, багатих на білки.
Відомо, що перебування на сонці не менше 5-30 хвилин двічі на тиждень може допомогти організму отримати необхідну кількість вітаміну D, а старшим 70 років – 800 МО. Однак мешканці північних регіонів не мають можливості проводити багато часу на сонці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей