Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Штучні підсолоджувачі пов'язують з виникненням раку

11:30, 26 Бер 2022 · Категорія: Харчування, Рак і пухлини · Переглядів 2454 · 

Вживання штучних підсолоджувачів збільшує ризик розвитку злоякісних пухлин. Таке дослідження вчених із французького інституту INSERM.


Шкода штучних підсолоджувачів

Шкода штучних підсолоджувачів



Вчені з Франції пов'язали вживання штучних підсолоджувачів із ризиком розвитку пухлин. Саме дослідження було досить масштабним, але експерти, що не брали участь у ньому, заявили, що не побачили виняткових доказів, що дозволяють рекомендувати людям не використовувати штучні підсолоджувачі. Попит на них останніми роками різко збільшився, а крім того, їх застосовують і виробники так званих дієтичних продуктів харчування від газованих напоїв до різноманітних солодощів. Метою їх застосування є захист від збільшення ваги через цукор.

При цьому вчені ведуть суперечки про те, наскільки ці замінники цукру корисні або шкідливі самі по собі. І ось тепер французькі вчені проаналізували дані з більш ніж 100 000 осіб, які самостійно повідомляли про свій раціон, спосіб життя та здоров'я в період з 2009 по 2021 роки. Отримані дані щодо підсолоджувачів порівняли з кількістю пухлинних захворювань, зробивши поправку на інші змінні на кшталт куріння, неправильного харчування, віку та рівня фізичної активності.

Встановлено, що учасники, які вживали найбільшу кількість штучних підсолоджувачів, мали на 13% більш високий ризик раку, порівняно з тими, хто їх не вживав. Підвищена небезпека розвитку пухлин спостерігалася при вживанні таких підсолоджувачів, як аспартам та ацесульфам калію, які використовуються у багатьох безалкогольних напоях. 79% учасників були жінками, 37% активно вживали штучні підсолоджувачі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
Здоров'я в соцмережах: