Вчені з'ясували, що бурий рис здатний знизити ризики онкологічних недуг і хвороб серця
Каша, яка є найкращим захистом від раку
Білий рис як гарнір вживати часто не рекомендується, оскільки в ньому міститься безліч вуглеводів, які підвищують рівень цукру в крові. А ось бурий рис, навпаки, надзвичайно корисний і може бути у вашому раціоні хоч щодня.
Фахівці відзначають, що саме ця каша як гарнір сприяє зниженню ризику розвитку злоякісних новоутворень та захворювань серця.
Вся справа в тому, що у складі бурого рису міститься велика кількість селену та магнію, що запобігають накопиченню холестерину в артеріях, що провокує розвиток серцево-судинних патологій. Також продукт містить білки, основні мінерали та клітковину, важливу для гарної роботи кишечника.
Нові дослідження підтверджують значний потенціал коричневого рису в галузі зниження ризику онкологічних захворювань, наприклад, раку товстої кишки та грудей. Важливу роль цьому грають його антиоксиданти, істотна концентрація мінералу селену, констатують учені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей