Регулярне вживання невеликої кількості мигдалю може захистити від колоректального раку.
Щоденна жменька мигдалю
Кількість випадків колоректального раку щорічно збільшується, що багато в чому пов'язується з малорухливістю сучасних людей і їхньою пристрастю до перероблених продуктів харчування (в першу чергу, м'ясних). Дослідження вчених із Королівського коледжу Лондона (King's College London) показало: щоденна жменька мигдалю знижує ризик розвитку раку кишечника. При засвоєнні горіхів виділяється речовина, що оздоровлює травний тракт.
Було доведено, що при розщепленні мигдалю виділяється бутират, тип корисної коротколанцюгової жирної кислоти. Бутират має потенційний захисний ефект від раку товстої кишки.
Професор Вілан зауважив, що коротколанцюгові жирні кислоти, до яких належить бутират, покращують стан мікробіоти кишківника. Молекули цих кислот є джерелом палива для клітин товстої кишки; вони регулюють всмоктування інших поживних речовин у тракті та допомагають збалансувати імунну систему. Для прояву корисного ефекту слід щодня з'їдати жменьку мигдалю вагою 30 грамів. Додатково горіхи забезпечують організм білком, вітамінами та мікроелементами, що допомагають зміцнити здоров'я в цілому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей