Якщо правильно харчуватись, то можна знизити ризики появи багатьох хвороб.
Харчування для профілактики раку
Виявляється, максимально убезпечити себе від хвороби може кожен — для цього не потрібно купувати дорогих продуктів.
Водорості містять речовини, здатні пригнічувати ріст ракових клітин. Спіруліна або та ж хлорела дуже добре впливають на підтримку організму загалом. Але найголовніше, що є компонентами, здатними стримувати ріст ракових клітин.
Захист організму від раку ефективно покращують продукти, компоненти яких допомагають зміцнювати імунну систему. Такими компонентами є антиоксиданти - речовини, що оберігають клітини органів від ушкоджень, що викликаються окисленням. Високі концентрації природних антиоксидантів містять зелений чай, бобові, а також фрукти та овочі оранжевого, жовтого та червоного кольорів.
Крім того, ефект придушення росту ракових клітин має зелень. Зелень, включаючи листові овочі та салати, багата на хлорофіл, що є джерелом заліза. Завдяки залізу активізується імунна система і тіло ефективно очищається від канцерогенів, до того ж в організмі підвищується рівень антитіл, важливих для боротьби з хворобами.
Також у боротьбі зі злоякісними утвореннями корисні спеції (куркума та чорний перець). Причому вживати їх слід саме у поєднанні. Куркумін, що міститься в куркумі, показаний при раку молочної залози та товстої кишки. Додавання чорного перцю робить його ефективнішим для зменшення розмірів ракових пухлин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей