Вчені назвали вид кави, що запобігає діабету другого типу
Стало відомо, що певний вид кави може допомогти у запобіганні діабету другого типу. Це підтверджує дослідження шведських учених.
Зокрема, завдяки біомаркерам у крові, дослідники змогли з'ясувати, що фільтрована кава може знизити ризик розвитку діабету другого типу. Таким чином, вчені Технологічного університету Чалмерса та Університету Умео в Швеції встановили, що спосіб приготування кави впливає на його вплив на організм людини.
- Фільтрована кава має позитивний вплив у плані зниження ризику розвитку діабету другого типу. Але варена кава не має такого ефекту, - стверджує Рікард Ландберг, професор харчової науки в Чалмерсі.
Встановлено, що у людей, які випивають 2-3 чашки фільтрованої кави на день, ризик розвитку діабету 2 типу на 60% нижчий, ніж у людей, які п'ють менше 1 чашки такої кави щодня. А ось вживання вареної кави (приготовленої в класичних кавомашинах, кавових капсулах або френч-пресах і т.д.) не впливає на ризик розвитку діабету.
При цьому дослідники наголошують, що на даному етапі ще не можна робити жодних висновків щодо методів приготування кави. А вплив кави на здоров'я, як зауважують вчені, залежить не тільки від того, фільтрована вона чи ні, а й від того, як оброблялися кавові зерна та напій взагалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей