В'язкість крові може перешкоджає клітинам повноцінно виконувати свої функції. Саме тому багато людей бояться "густої крові".
Продукти загущують кров
Ооргани перестають отримувати необхідні речовини і не можуть позбавлятися продуктів розпаду. Страждає і серце, яке працює під особливим навантаженням. Ситуація малоприємна, але можна виправити. Виявити підвищену густину крові можна за допомогою загального аналізу крові. І якщо є проблема, то насамперед слід внести зміну харчування, прибравши заборонені продукти при густій крові. У першому рядку – цукор.
Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в’язкість крові, збільшує ризик тромбозу.
Крім того, краще відмовитися від бананів та картоплі. Обережніше слід вживати гречку. При цьому важливо, щоб раціон був збалансованим – вистачало білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінералів. Особливо цінною з усіх амінокислот є таурин.
Важливо вживати ті продукти, де таурин міститься у більшій кількості (морепродукти) чи вітамінні комплекси з таурином.
Кров густішає, якщо у раціоні насамперед не вистачає білка. Він повинен бути присутнім у кожному прийомі їжі. Так, у сніданок можна включити одне варене яйце, на обід – порцію курки або індички, влаштувати перекус з сиром або йогуртом без солодких добавок (нормальної жирності). На вечерю з’їсти для різноманітності рибу чи морепродукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей