Дієтологи вважають, що рослинне молоко може бути корисною альтернативою коров'ячому.
Користь рослинного молока
На вигляд, смак і запах воно максимально наближене до традиційного, при цьому роблять його з рослинних компонентів. Найпоширенішим є соєве молоко. Також буває рослинне молоко на основі вівса, рису чи горіхів – мигдалю, фундуку або кешью.
Щоб максимально наблизити склад до тварини, деякі виробники додатково збагачують альтернативне молоко кальцієм, залізом та вітамінами. Тому, якщо поглянути на склад, можна помітити, що за вмістом білка соєве рослинне молоко можна порівняти з твариною, а в деяких випадках навіть її перевершує.
Крім того, на відміну від коров’ячого рослинного молока багатого насиченими жирами, в деяких видах містяться ненасичені. У деяких дослідженнях йдеться про те, що заміна насичених жирних кислот на ненасичені є профілактикою захворювань органів кровообігу.
Деякі види рослинного молока містять біологічно активні речовини. Соєве – фітостероли, які нормалізують холестериновий баланс, а також фітоестрогени, які є рослинними аналогами гормонів. Вони є профілактикою деяких видів пухлин. У мигдальному молоці є вітамін Е, у вівсяному – пробіотик бета-глюкан, необхідний формування імунітету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей