Завдяки вживанню томатного соку в організмі може знижуватись рівень шкідливого для серця холестерину.
Томатний сік
Томатний сік може бути корисним як напій зниження рівня холестерину – його ефективність підтверджується різними дослідженнями. Зокрема. журнал Annals of Nutrition & Metabolism опублікував отримані дослідниками дані про властивості помідорів пригнічувати процес утворення поганого холестерину. Саме цьому типу холестерину властиво накопичуватися в артеріях і сприяти розвитку атеросклерозу, що робить людину схильною до інфаркту міокарда.
«Крім вживання сирих помідорів, пиття томатного соку натщесерце може посилювати ефект зниження рівня холестерину», - такого висновку дійшли вчені з Університету Аделаїди,
За словами наукових фахівців, томатний сік багатий на антиоксидант лікопін. Саме його вплив сприяє зменшенню концентрації поганого холестерину. Вживання томатного соку натщесерце є більш результативним у цьому плані, оскільки всмоктування поживних речовин (включаючи антиоксидант лікопін) у порожньому шлунку відбувається інтенсивніше.
Лікопін пригнічує окислення поганого холестерину, знижуючи ризик утворення бляшок в артеріях. Крім того, це може впливати на експресію генів, які беруть участь у метаболізмі холестерину.
Ще один плюс томатного соку полягає у високому вмісті калію – цей мікроелемент також бере участь у регуляції холестерину, позитивно впливає на серцево-судинну систему в цілому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей