Натуральні йогурти, що містять молочнокислі біфідобактерії, покращують перистальтику кишечника.
Продукти від закрепів
Лікарі констатували, що існує три «суперпродукти», які особливо ефективно борються із застійними процесами у кишечнику.
Серед найкращих продуктів для боротьби із закрепом називають йогурт. Перевагу слід віддавати йогуртам, які містять біфідобактерії.
Чорнослив. Він містить не тільки корисну для травлення клітковину, а й речовину сорбітол, який при попаданні в кишечник притягує до себе воду, що полегшує просування трактом харчових мас.
Кукурудзяні висівки. Є джерелом клітковини, яка досягає кишечника в неперетравленому вигляді та стимулює активність його «хороших» бактерій. Що важливо: при вживанні висівок слід пити чимало води.
Що часто викликає закрепи?
1. Незбалансоване харчування, велика кількість рафінованих, оброблених продуктів у раціоні. 2. Зловживання алкоголем. 3. Зловживання кофеїном. 4. Вживання молочних продуктів у дорослому віці. 5. Малорухомість, сидяча робота.
Наявність захворювань, включаючи запальні захворювання кишечника, синдром подразненого кишечника, ендокринні та метаболічні порушення (діабет, патології щитоподібної залози), ендометріоз, інфекції сечовивідних шляхів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей