Контейнери для спеці дуже рідко миють та дизенфікують. Це може стати причиною бактеріальних інфекцій.
Сальмонела на сільничках
Всі поверхні та предмети на нашій кухні необхідно ретельно мити та дезінфікувати, щоб захиститись від можливого харчового отруєння. На кухні сира їжа перетворюється на приготовлену, але під час цього процесу деякі бактерії з тієї самої сирої їжі можуть осісти на дошці, на різного роду столових приладах і тому подібних поверхнях. Навіть досвідчені господині забувають дезінфікувати сільнички, перечниці та інші контейнери для спецій.
Науковці перевірили різноманітні предмети на кухні та встановили, що про сільнички часто забувають. Майже в половині випадків вони були заражені бактеріями після того, як господарі використовували їх для приготування їжі. Наприклад, людина щойно обробила сире м'ясо, не вимила руки з милом, а взяла сільничку і використовувала її за призначенням, після чого поставила на місце. У результаті вона могла бути заражена бактеріями, які потрапили туди від сирих курки, індички чи інших продуктів харчування.
До інших поверхонь, що часто заражаються, експерти відносять ручки холодильників, кришки сміттєвих баків і обробні дошки. У США щороку реєструється 1,35 млн випадків зараження сальмонелою та близько 420 смертей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей