Ендокринолог Альона Барредо назвала правила ефективного вживання вітаміну С.
Вживання вітаміну С
Насамперед лікар пояснила, що недостатня кількість цього вітаміну в організмі загрожує ослабленням імунітету, погіршенням стану шкіри, зниженням швидкості загоєння ран, появою синців, анемією та постійною дратівливістю.
Поповнити його запаси в організмі можна завдяки вживанню цитрусових, чорної смородини, шипшини, суниці, ківі, яблук, болгарського перцю, а також зелені (кріп, петрушка та черемша). Його можна приймати і у вигляді БАДів та вітамінних комплексів.
"Усі форми вітаміну С приблизно однаково засвоюються нашим організмом, але безпечнішими для шлунка є ліпосомальний С. Звичайно, перед цим слід проконсультуватися з лікарем. Надлишок вітаміну С також негативно позначається на стані організму, як і дефіцит", — застерегла експерт.
Крім того, вона наголосила, що в нашому організмі накопичуватися вітамін не може, тому його запас слід поповнювати щодня. Фахівець також позначила, що перед вживанням його не можна піддавати дії високих температур, оскільки вони надають на вітамін руйнівний вплив.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей