Коли люди вирішують схуднути, вони, як правило, вибирають найпростіший спосіб - тотальне обмеження на вживання будь-яких видів продуктів, наприклад, солодощів, або повністю виключають із раціону вживання цукру. Однак ця тактика може тільки нашкодити самопочуттю і викликати більший дискомфорт
Лікар пояснив, як впоратися з "цукровою ломкою" при схудненні
При різкому обмеженні споживання цукру організм позбавляється звичних йому вуглеводів, може спостерігатися занепад сил, хворіти голова. Тому не можна виключати цукор - потрібно лише знайти йому заміну, інакше на людину чекає "цукрова ломка". Такого наукового терміну немає, як і немає науково доведеної цукрової залежності, однак такий дискомфорт у людей є у перші 3-4 дні, і з ним можна успішно боротися, розповіла лікар-дієтолог Ганна Мельохіна.
"Якщо просто прибрати цукор і нічого не додати натомість, то буде дефіцит вуглеводів та дефіцит енергії. Наше завдання - при скороченні цукру збільшити споживання інших вуглеводів. Я зазвичай зі своїми пацієнтами починаю зі збільшення складних вуглеводів, а не зі скорочення цукру. Людина дозволяє собі є хліб, макарони, рис і картоплю, що призводить до зниження фізіологічної потреби в цукрі, і він почувається комфортно. Якщо ми щось у організму забираємо, то це треба компенсувати. Причому краще спочатку дати, а потім забрати", - розповіла Мелехіна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей