Ймовірно, ви вже неодноразово чули, що солодкі напої шкідливі для здоров'я. Тепер з'ясувалося, що вони ще й можуть збільшити ризик передчасної смерті від колоректального раку, тобто раку товстої чи прямої кишки
Який напій підвищує ризик раку кишечника
Дослідники вивчили групу із понад 120 000 учасників. Вони порівняли дані про захворюваність на колоректальний рак і смертність від цього захворювання з інформацією про те, скільки учасників споживали підсолоджені напої і скільки фруктози було в їхньому раціоні.
Виявилося, що вживання солодких напоїв та загальне споживання фруктози були пов'язані зі збільшенням захворюваності та смертності від раку товстої кишки. Зазначається, що вам не потрібно сильно турбуватися, якщо ви пили багато газування у дитинстві, але у дорослому житті стали робити це рідше. Дослідження показало, що з підвищеним ризиком пов'язано споживання солодких напоїв за останні 10 років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей