Тромби утворюються в організмі при ушкодженнях, пов'язаних із крововтратою. Як правило, вони самостійно розчиняються, але так відбувається не завжди.
Їжа для боротьби з тромбозом
Є тромби, які не розсмоктуються, залишаються, розростаються і потім можуть бути причиною великих проблем, аж до смерті.
Вживання деяких продуктів допомагає організму підтримувати активний кровообіг, який знижує ризик появи тромбів. Зокрема, профілактику тромбозу забезпечує вживання вишні. Ця ягода містить кумарин - речовина, що природно розпалює кров.
Інша речовина, що перешкоджає появі тромбів – рутин. Під його впливом блокується активність ферментів, які сприяють тромбозу. Рутин міститься у зеленому чаї.
Крім цього, варто включати до раціону для боротьби з тромбозом нерафіновану соняшникову олію. Завдяки вітаміну Е, що міститься в ньому, зменшується ймовірність злипання тромбоцитів, що утворюють тромб. Аналогічну властивість має і поліненасичена жирна кислота омега-3. Багаті на неї жирна риба і печінка тріски покращують захист організму від розвитку тромбозу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей