Вчені з Університету Луїсвілла в США припускають, що вживання сирого часнику може допомогти запобігти втраті пам'яті у пацієнтів з хворобою Альцгеймера і Паркінсона.
Корисний сирий часник
Аллілсульфід – природна сполука, що міститься в часнику – стимулює ріст корисних бактерій у кишечнику та покращує когнітивне здоров'я людей похилого віку, кажуть експерти. Було встановлено, що ця речовина відновлює в кишечнику трильйони мікроорганізмів, важливих для здоров'я.
Свою теорію фахівці провели на 24-місячних мишах, вік яких був еквівалентним людям віком від 56 до 69 років. Гризунам давали алілсульфід і порівнювали з мишами, які не отримували з'єднання, що міститься в часнику. Результати показали, що старі миші, які вживали добавку з сирого часнику, мали кращу довготривалу та короткочасну пам'ять, а також здоровіший кишковий мікробіом порівняно з іншими гризунами, які страждали від порушень просторової пам'яті. Подальші дослідження продемонстрували, що аллілсульфід підтримує активність гена NDNF у головному мозку, що має вирішальне значення для довготривалої та короткочасної пам'яті. Згідно з отриманими даними, миші, яким давали з'єднання з часнику, мали більш високий рівень експресії гена NDNF, а також газоподібного сірководню – молекули, що запобігає запаленню кишечника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей