Непереносимістю лактози страждає дуже багато людей.
Молочні продукти, які містять мало лактози
Багатьом відомо, що людям з непереносимостю лактози протипоказане молоко. Але по суті у людей із цією проблемою організм не справляється із засвоєнням молочного цукру. Непереносимість лактози не є причиною відмови від усіх молочних продуктів. Деякі з них містять так мало молочного цукру, що їх можна їсти.
Зрілий сир. Тривалість дозрівання сиру впливає кількість лактози у ньому. У процесі "старіння" продукту лактоза розщеплюється на молочну кислоту. Люди, яким протипоказано молоко, можуть дозволити собі витримані сири (зокрема сорти чеддер, гауда чи пармезан).
Кефір. При бродінні кефіру лактоза, що міститься в ньому, розщеплюється до молочної кислоти.
Йогурт. Цей продукт також може бути присутнім у раціоні при непереносимості лактози. Цукор у молоці, який використовується для його приготування, розщеплюється бактеріями.
Вершкове масло. Цей молочний продукт містить лактозу, але в такій кількості, що організм відреагує на неї тільки якщо є масло кілограмами. Вкрай мало лактози і в топленому маслі, воно теж безпечне для людей з нестерпністю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей