Сіль та чорний перець – головні підсилювачі смаку на всіх кухнях світу. Однак ця гостра приправа може не лише додати смаку страві, а й допомогти у боротьбі з раком.
Чорний перець для лікування раку
Дослідження in vitro (у пробірці) показали, що піперин, активна речовина, присутня у перці, знижує репродукцію клітин раку молочної залози, передміхурової залози та товстої кишки та сприяє загибелі ракових клітин.
Вчені з Університету Тоями під керівництвом доктора Шеріфа Абдельхамеда порівняли більше півсотні сполук з різних спецій і виявили, що піперин найефективніше покращує дію лікування потрійного негативного раку молочної залози, який вважається одним з найагресивніших видів. Піперин також показав результати зниження стійкості ракових клітин до різних ліків. Це може позитивно зашкодити ефективності хіміотерапії.
Однак важливо наголосити, що більшість досліджень проводилося на клітинних культурах чи тваринах, а не на людях. Тому вченим ще належить дізнатися, як піперин впливає на людей з раком, і яке дозування допомагає у боротьбі зі злоякісними новоутвореннями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей