ТОП-3 легкі літні страви
10:00, 25 Лип 2018 · Категорія: Рецепти · Переглядів 1562 ·
Влітку ми можемо потішити свій організм корисними овочами та фруктами. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
1. Салат Смарагдовий
Основний інгредієнт цієї страви - суперкорисний шпинат, багатий вітамінами, білками, йодом. Але головне, в ньому багато заліза, яке так необхідно вагітним, та й всім жінкам.
Інгредієнти: 700 г молодого шпинату, 1 нарізана півкільцями цибулина, 5 розчавлених зубчиків часнику, 150 г очищених від шкірки томатів,; свіжого чилі, нарізаного кубиками, ч. л. свіжого насіння фенхелю; ч. л. бальзамічного оцту, сіль і чорний перець, 4 ст. л. оливкової олії
Нарізати шпинат смужками, відкласти. Зробити соус: змішати чилі, свіжі насіння фенхелю, часник, бальзамічний оцет, сіль, чорний перець і оливкове масло. Подрібнити помідори в блендері. У велику миску укласти нарізаний шпинат, цибулю, залити соусом і обережно перемішати. Зверху полити злегка присолену свіжим томатним соусом.
Примітка: зрозуміло, кількість і якість приправ можна варіювати, наприклад, насіння фенхелю замінити волоськими горіхами, а шпинат - черемшею або листовим салатом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат з селери для очистки шкіри
2. Класична томатна Брускетта
Брускетта - італійська закуска, що нагадує бутерброд, але на відміну від бутерброда, скибочки хліба для брускетти попередньо обсмажують в духовці або на сковороді без масла. Рецептів цієї страви безліч, але найбільш популярний варіант - з томатами і базиліком.
Інгредієнти: 6 дрібно нарізаних томатів, 1/2 ст. томатної пасти, 3 зубчики подрібненого часнику, 1/4 ст. оливкової олії, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1/4 ст. листя свіжого базиліка, 1/4 ч. л. солі, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю, 1 батон або французький багет (ідеальний варіант - італійський хліб чіабатта), 2 ст. тертого сиру моцарелла
У великій мисці змішати помідори, томатну пасту, часник, оливкову олію, оцет, базилік, сіль і перець. Збити як слід і залишити суміш на 10 хвилин.
Розігріти духовку і розжарити сковороду. Розрізати хліб на скибочки товщиною в 1,5-2 см, натерти їх часником і обсмажити (без масла!) На сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Укласти рівномірно томатну суміш поверх ще теплих скибок, зверху прикрасити смужками моцарелли. Покласти брускетти на деко і запекти на середньому або навіть малому вогні в духовці, поки сир не розплавиться.
Примітка: моцарелу можна замінити будь-яким іншим, навіть плавленим сиром, все одно буде смачно, але з моцарелою вийде справжній італійський смак.
3. Таратор - холодний болгарський суп
Таратор - популярний на Балканах, особливо в Болгарії, річний кисломолочний суп, і в спеку він ідеальний. Крім того, що він дуже смачний, всі його складові, і окремо, і в супі, корисні для здоров'я.
Інгредієнти: 1 л кефіру, тана або молочна закваска, 3-5 огірків, 5 подрібнених зубчиків часнику, 1 ст. стовчених волоських горіхів, дрібно нарізаний пучок кропу, 2-3 ст. л. рослинного (краще оливкової) олії, 0,5 л мінеральної води, сіль, чорний мелений перець або інші спеції за смаком, колотий лід за смаком
Кефір ретельно змішати, навіть збити з мінералкою. Огірки нарізати на дуже дрібні кубики або натерти на крупній тертці і кинути в рідку основу. Далі послідовно додавати: волоські горіхи, часник, кріп, сіль, чорний перець, рослинна олія. Всі гарненько розмішати і поставити на холод на годину. При подачі в тарілки можна додати колотий лід.
Примітка: можна зробити не такий густий варіант, а щось подібне коктейлю, для цього потрібно всього лише скоротити кількість твердих інгредієнтів, в першу чергу огірків.
Основний інгредієнт цієї страви - суперкорисний шпинат, багатий вітамінами, білками, йодом. Але головне, в ньому багато заліза, яке так необхідно вагітним, та й всім жінкам.
Інгредієнти: 700 г молодого шпинату, 1 нарізана півкільцями цибулина, 5 розчавлених зубчиків часнику, 150 г очищених від шкірки томатів,; свіжого чилі, нарізаного кубиками, ч. л. свіжого насіння фенхелю; ч. л. бальзамічного оцту, сіль і чорний перець, 4 ст. л. оливкової олії
Нарізати шпинат смужками, відкласти. Зробити соус: змішати чилі, свіжі насіння фенхелю, часник, бальзамічний оцет, сіль, чорний перець і оливкове масло. Подрібнити помідори в блендері. У велику миску укласти нарізаний шпинат, цибулю, залити соусом і обережно перемішати. Зверху полити злегка присолену свіжим томатним соусом.
Примітка: зрозуміло, кількість і якість приправ можна варіювати, наприклад, насіння фенхелю замінити волоськими горіхами, а шпинат - черемшею або листовим салатом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат з селери для очистки шкіри
2. Класична томатна Брускетта
Брускетта - італійська закуска, що нагадує бутерброд, але на відміну від бутерброда, скибочки хліба для брускетти попередньо обсмажують в духовці або на сковороді без масла. Рецептів цієї страви безліч, але найбільш популярний варіант - з томатами і базиліком.
Інгредієнти: 6 дрібно нарізаних томатів, 1/2 ст. томатної пасти, 3 зубчики подрібненого часнику, 1/4 ст. оливкової олії, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1/4 ст. листя свіжого базиліка, 1/4 ч. л. солі, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю, 1 батон або французький багет (ідеальний варіант - італійський хліб чіабатта), 2 ст. тертого сиру моцарелла
У великій мисці змішати помідори, томатну пасту, часник, оливкову олію, оцет, базилік, сіль і перець. Збити як слід і залишити суміш на 10 хвилин.
Розігріти духовку і розжарити сковороду. Розрізати хліб на скибочки товщиною в 1,5-2 см, натерти їх часником і обсмажити (без масла!) На сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Укласти рівномірно томатну суміш поверх ще теплих скибок, зверху прикрасити смужками моцарелли. Покласти брускетти на деко і запекти на середньому або навіть малому вогні в духовці, поки сир не розплавиться.
Примітка: моцарелу можна замінити будь-яким іншим, навіть плавленим сиром, все одно буде смачно, але з моцарелою вийде справжній італійський смак.
3. Таратор - холодний болгарський суп
Таратор - популярний на Балканах, особливо в Болгарії, річний кисломолочний суп, і в спеку він ідеальний. Крім того, що він дуже смачний, всі його складові, і окремо, і в супі, корисні для здоров'я.
Інгредієнти: 1 л кефіру, тана або молочна закваска, 3-5 огірків, 5 подрібнених зубчиків часнику, 1 ст. стовчених волоських горіхів, дрібно нарізаний пучок кропу, 2-3 ст. л. рослинного (краще оливкової) олії, 0,5 л мінеральної води, сіль, чорний мелений перець або інші спеції за смаком, колотий лід за смаком
Кефір ретельно змішати, навіть збити з мінералкою. Огірки нарізати на дуже дрібні кубики або натерти на крупній тертці і кинути в рідку основу. Далі послідовно додавати: волоські горіхи, часник, кріп, сіль, чорний перець, рослинна олія. Всі гарненько розмішати і поставити на холод на годину. При подачі в тарілки можна додати колотий лід.
Примітка: можна зробити не такий густий варіант, а щось подібне коктейлю, для цього потрібно всього лише скоротити кількість твердих інгредієнтів, в першу чергу огірків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: