Вживання квасолі допоможе знизити ризик розвитку онкологічних захворювань завдяки вмісту фенольних сполук.
Таку думку висловив медик і консультант з лікувального харчування Хадір Джаміль. Особливі речовини, зокрема нітрозаміни, мікотоксини і поліциклічні ароматичні вуглеводні допомагають знизити дію мутагенних сполук.
Саме ці сполуки мають потужні протиракові властивості. При цьому фахівець відзначає, що темний колір бобового говорить про великому вмісті флавоноїдів, а це значить, що сильніше і ефект проти утворення злоякісних пухлин.
Також квасоля допоможе сповільнити розвиток раку, якщо такий вже є. Крім цього продукт покращує роботу серця і підвищує імунітет. Корисна квасоля і для шлунково-кишкового тракту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми