Є свідчення того, що онкологічні захворювання можуть спричинити огиду до їжі.
Відраза до продуктів
Зміни смаку можуть призвести до втрати апетиту та зниження ваги. Це може викликати сильну неприязнь до певних продуктів, яка також називається огидою до їжі.
Огида може бути проявом кількох форм раку. Вчені дійшли цього висновку після проведення великих досліджень, що включають докладне опитування тисяч пацієнтів.
Для двох чоловіків з раком легенів неприємними стали ковбаси (один сказав за два роки до встановлення діагнозу, інший - за три роки. У той час як для одного вони втратили свій смак і стали на смак як шкіра, для іншого вони стали занадто ароматними). Дві жінки з раком шийки матки відчували особливу відразу до яєць (одна за шість років до постановки діагнозу, інша за чотири місяці до цього).
Проте нормальне задоволення від яєць повернулося за кілька місяців після лікування. Нарешті, під час дослідження часто надходили повідомлення у тому, що смак чаю стає неприємним.
Зміни смаку зазвичай викликані пухлинами, що ростуть в ділянках голови та шиї, але бувають винятки.
Зміна смаку може бути тривожною ранньою ознакою інвазії пухлинних клітин у пацієнтів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей