Якщо ви ніколи не пили картопляний сік, то саме час спробувати.
картопляний сік
Картопля творить дива при шлункових захворюваннях, особливо при виразці шлунка. Сік цих бульб дуже корисний при таких захворюваннях, оскільки заспокоює та стягує слизову оболонку. Крім того, картопля є гарним спазмолітичним, сечогінним, пом'якшувальним засобом.
Природа – це найкращий лікар, і «плоди», які вона нам дарує, є справжньою панацеєю. Картопля, наприклад, має лікувальні властивості при лікуванні шлункових захворювань. Картопляний сік, що споживається на порожній шлунок, творить дива. Він благотворно впливає при розладах травної системи, шлунка та дванадцятипалої кишки, при гострих та хронічних гастритах або гастриті на нервовому ґрунті (захворювання, відоме як «нервовий гастрит»). Пийте 75-100 мл соку перед кожним сніданком та обідом курсами по 2-3 тижні. Пити можна як чистий картопляний сік, так і в поєднанні із соком моркви та селери.
Як приготувати сік? У склянку налити соку на два пальці, долити теплу воду та пити суміш вранці натще. Його можна поєднувати і із супом. Як і всі соки, картопляний сік швидко псується, тому його потрібно пити відразу після приготування. У разі виразкової хвороби, якщо ви з'їсте щодня 2-3 скибочки сирої картоплі за півгодини до кожного прийому їжі, виразка шлунка затягнеться протягом кількох тижнів.