Британський журналіст Морланд Сандерс розкрив, що в курячому м'ясі, яке продається в супермаркетах, є потенційно небезпечні для здоров'я бактерії. Аналіз, проведений фахівцями, показав, що майже у половині відібраних для перевірки зразків, що мають сертифікат якості, є стійкі до антибіотиків бактерії.
За словами вчених з Інституту Джеймса Хаттона, вживання в їжу курячого м'яса з такими мікробами загрожує інфекцією з серйозними ускладненнями. Небезпека полягає в тому, що лікування антибіотиками може виявитися неефективним. На думку дослідників, на даний момент резистентність до антибіотиків є однією з найсерйозніших загроз здоров'ю людини.
Якщо антибіотики стануть марними, деякі звичайні інфекційні захворювання можуть виявитися невиліковними. Фахівці радять не мити куряче м'ясо та викладати його з упаковки одразу на сковороду. Після цього необхідно ретельно вимити руки, не торкаючись жодних поверхонь.