Доступний та ефективний засіб для профілактики онкологічних захворювань кишечника.
Продукти для профілактики раку кишечника
Рак кишечника – один із найпоширеніших видів онко-захворювань, третє місце серед усіх ракових патологій. Серед причин смертності від раку посідає друге місце.
Група експертів з університетів Н'юкасла та Лідса опублікувала результати дослідження. Протягом двох років половина випробувальної групи приймала резистентний крохмаль у дозуванні, еквівалентному одному зеленому банану. Друга половина групи приймала плацебо.
Результати дослідження вразили всіх. Крохмаль дав відчутний проспективний ефект. Це означає, що знизилася частота розвитку раку верхніх відділів ШКТ.
У людей зі спадковою схильністю до патології крохмаль не вплинув на розвиток раку товстої кишки, але знизив ризик появи інших пухлин.
Результати дослідження дуже цінні, тому що саме рак верхніх відділів шлунково-кишкового тракту вкрай складно піддається діагностиці. Тому його часто виявляють, коли врятувати людину майже неможливо.
Звідки взяти крохмаль? З продуктів, що містять резистентні крохмалі: зелене манго, банани, що недозріли, холодний варений рис і картопля, горох, соя, овес, кукурудза.
Як бачите, всі продукти дуже доступні та недорогі. З цього можна дійти висновку, що профілактика раку може бути дуже бюджетним заходом. Головне — приділяти цьому увагу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей