Рак може вразити будь-яку клітину будь-якої людини у будь-який момент її життя.
Продукти для захисту від раку
Чотири найпоширеніші види раку - це рак молочної залози, кишечника, легень і простати. Незважаючи на те, що лікування цих захворювань розвивається швидкими темпами, важливо звернути увагу на те, як люди знижують ризик розвитку тієї чи іншої форми захворювання.
Дослідження виявило п'ять продуктів, які можуть знизити ризик розвитку раку завдяки наявності однієї конкретної хімічної групи - флавоноїдів. Флавоноїди є типом поліфонічного вторинного метаболіту, виявленого в рослинах. Іншими словами, вони є групою сполук, що містяться у звичайних фруктах і овочах.
Флавоноїди, як і інші сполуки, що зустрічаються в природі, можуть мати ряд переваг залежно від того, які флавоноїди містяться в якій їжі і в якій комбінації. Деякі їх можуть мати протизапальні властивості чи знижувати ризик розвитку раку.
Які продукти треба вживати?
Лікарі рекомендують п'ять продуктів з особливо високим вмістом флавоноїдів та дози, в яких їх слід вживати:
- чашка зеленого чаю; - одне яблуко; - один апельсин; - 100 г чорниці; - 100 г броколі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей