Цукор. Для більшості людей це буде вкрай непросто. Але можна почати не з радикальних заходів, а зменшення дози цукру, який ми кладемо до чаю, кави та інших страв. Поступово організм звикне до нової реальності і потреба купувати щомісяця мішок цукру відпаде.
Бобові. У різних видах квасолі та злаків міститься багато вуглеводів та лектинів, які уповільнюють метаболізм та підвищують рівень інсуліну.
Рафіновані олії (кукурудзяна, соєва та соняшникова). Справа в тому, що під час їх очищення змінюється хімічний склад продукту і порушується природна структура олії. Високий рівень переробки цих олій уповільнює процеси генерації енергії. Підвищений вміст жирів омега-6 посилює так званий метаболічний синдром, який перешкоджає прискоренню метаболізму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей